UPORABA

 

Ste se že kdaj spraševali, zakaj imate po ščetkanju z navadnimi in električnimi zobnimi ščetkami še vedno »kosmate« zobe, kar pomeni, da zobne obloge niso bile v celoti odstranjene? Zakaj obisk pri zobozdravniku pokaže, da imate zobni kamen in obloge, kljub temu, da si redno umivate zobe? Zato, ker se zobni plak veže na zobe s pomočjo elektrostatične vezi, ki je premočna, da bi jo premagali zgolj s trenjem. Ta vez nastane zaradi različne polarnosti* zobnih oblog in zob. To vam lahko potrdi vsak zobozdravnik.

*V naravi ima vsak element pozitiven ali negativen naboj (polarnost), pri čemer se ob enaki polarnosti dva elementa odbijata, ob različni pa privlačita.

KAKO DELUJE IONSKA ZOBNA ŠČETKA IONIKA

V naravi ima vsak element pozitiven ali negativen naboj (polarnost), pri čemer se ob enaki polarnosti dva elementa odbijata, ob različni pa privlačita. Zaradi različne polarnosti zobnih oblog (plaka) in zob, nastane močna elektrostatična vez. S pomočjo te vezi, ki je premočna, da bi jo premagali zgolj s trenjem, se zobni plak veže na zobe. Zaradi tega je praktično nemogoče, da bi zobne obloge lahko učinkovito očistili z navadno ščetko, brez da bi pri tem poškodovali zobno sklenino.

Tiho, preprosto in učinkovito!

Ionska zobna ščetka IONIKA je zasnovana na principu polarnosti – ionizacije. S tem, ko primemo zobno ščetko na mestu, kjer ima katodo (majhno kovinsko ploščico), in se z njo dotaknemo zob, se s pomočjo energije, ki jo proizvaja vgrajena baterija, sklene tokokrog (ob tem zasveti rdeča lučka), ki povzroči negativni naboj ščetkine glave. Ko se s ščetinami dotaknemo zob, dobi zobna sklenina začasno pozitiven naboj, kakršnega imajo tudi zobne obloge in umazanija. Zaradi enakega naboja se zobna obloga odbije od sklenine in se zaradi privlačnosti ščetkine glave »prisesa« nanjo kot magnet. Na ta način se odstranijo  zobne obloge, tudi tiste, ki jih z navadno zobno ščetko težje, ali pa sploh ne dosežemo.

Za razliko od navadnih in električnih zobnih ščetk IONIKA za svoje učinkovanje ne potrebuje zobne paste. Zobne paste navadno vsebujejo različna abrazivna in belilna sredstva, ki lahko dolgoročno poškodujejo zobno sklenino. Zato je IONIKA prijaznejša tako do zob kot do dlesni.

NAVODILA ZA UPORABO

IONIKO uporabljate tako, da jo med umivanjem držite za spodnji del ročaja, kjer je kovinska ploščica (dovolj je, da se te ploščice dotaknete z enim prstom). S tem boste sprožili ionizacijo, ki bo začela delovati ob dotiku z zobmi. Takrat bo zasvetila lučka.

KAKO VESTE, DA IONIZACIJA RES DELUJE

Prvi indikator, da ščetka deluje pravilno, je rdeča lučka, ki zasveti, ko se sklene tokokrog. Ob ščetkanju se nato (tudi brez uporabe zobne paste) tvori rahla pena, ki je znak, da se obloge učinkovito odstranjujejo.

Po končanem umivanju pa boste učinkovitost IONIKE najlažje in najhitreje preizkusili kar z vašim jezikom. Jezik je namreč odlično orodje za preverjanje čistosti zob, saj takoj občuti, če je na njih kakšna odvečna nadloga (če se na zobeh nabere obloga, pravimo, da imamo »kosmate« zobe).  Jezik je torej tudi dober pokazatelj, kdaj je čas, da ponovno očistite vaše zobe.

Pri tem pa ne pozabite, da je za zdravje bolj pomembno, da so zobje gladki, kot beli.

VZDRŽEVANJE

Po vsaki uporabi ionsko zobno ščetko očistite pod tekočo vodo in jo hranite na suhem mestu. Če jo želite dodatno zaščititi, jo shranite v priloženo plastično embalažo, ki je priročna tudi za potovanja.

ŽIVLJENJSKA DOBA

Življenjska doba baterije v ščetki je približno eno leto, vendar se iz higienskih razlogov in obrabe ščetin priporoča menjava na 3 do 6 mesecev. V kolikor nam zaupate vaše podatke, vas bomo na menjavo pravočasno obvestili. Po preteku življenjske dobe ščetko preventivno odvrzite med nevarne odpadke.

VARNOST

Ionska ščetka je varna za uporabo. Otroci do 10. leta starosti naj ščetko uporabljajo pod nadzorom odrasle osebe.

 

Trackbacks & Pings